O mnie


Na imię mi Viktoria Oszczanowska. Dla przyjaciół Vi.

Jestem autorką witariańskiego bloga lifestylowego "Vi&Raw" z przewagą wyśmienitych przepisów!


Jako 10 latka porzuciłam spożywanie zwierząt, by za dziewięć kolejnych lat wyeliminować produkty odzwierzęce.

Ożywiam się 99% roślinnie. Od czasu do czasu używam niepasteryzowanego miodu.

Odżywiam się całkowicie surowo, kierując się własną intuicją i potrzebami mego organizmu.


Jestem kreatywną duszą - utalentowaną w wielu dziedzinach.

Jestem pasjonatką tematyki kulinarnej, miłośniczką mody i kostiumów filmowych.

Przygotowuję się do dyplomu w Mskpu.


Miłuję się w najwyższej jakości produktach, zwracam uwagę na ich skład, certyfikat i pochodzenie.

Marzę o egzotycznych podróżach, własnej cukierni, wydaniu książek kulinarnych i zdobyciu Oskara.





     
MOJA DIETA


Nie obowiązują mnie żadne zasady. Odżywiam się bardzo różnorodnie, wsłuchując się w potrzeby ciała.

Fundamentem mojej piramidy żywienia są zielone liście. Spożywam je w formie smoothies i soków.

Nie staram się ograniczać roślinnych tłuszczy, ani utrzymywać wysokiego poziomu węglowodanów.

Nie liczę kalorii. Nie suplementuję. Wszystko, co mi potrzebne pobieram z pożywienia.



Wszystkie treści i zdjęcia są mojego autorstwa. 

Rozpowszechnianie ich bez pisemnej zgody jest zabronione.


2 komentarze:

  1. Nie wiem czy to dobre miejsce na ten komentarz, mam nadzieję, że przeczytasz ;)

    Strasznie interesuje mnie ta kostiumografia o której od czasu do czasu wspominasz. Mogłabyś zrobić kiedyś jakiś post na temat tego, gdzie studiujesz, jak Ci się studia podobają i co dokładnie na nich robisz? A przy okazji pochwalić się swoimi pracami :) Wiem, że blog jest głównie o kulinariach, ale może od czasu do czasu, dla odmiany, coś więcej o kostiumach...? ;) Strasznie mało ludzi zajmuje się tą dziedziną sztuki i bardzo trudno trafić na blog pokazujący od kuchni studiowanie tego wspaniałego kierunku, a szkoda! Myślę, że sporo osób byłoby tym zainteresowanych. Pozdrawiam!

    ps Można gdzieś obejrzeć twoje prace? Jakiś deviant.art, portfolio?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Blog odbija znacznie, choć wolno, od samych kulinariów. Na pewno kiedyś opowiem i o tym :)

      Jestem na etapie tworzenia profesjonalnego portfolio. Wkrótce dam znać :)

      Usuń